Primopredaja baze podataka

Bez autora
Jan 10 2012

Predstavnici srpskog i crnogorskog Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije potpisali su Sporazum o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore. Sporazum je potpisan u cilju realizacije Memoranduma o saradnji vlada dviju zemalja o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore, koji je potpisan u julu prošle godine. Memorandumom je dogovoren oblik tehničke saradnje u vezi sa regulisanjem obaveza po osnovu neisplaćenih oročenih deviznih depozita građana sa prebivalištem u Crnoj Gori kod ovih banaka. Potpisivanjem Sporazuma stekli su se uslovi za primopredaju baze podataka između državnih organa Crne Gore i Srbije. Nakon dobijanja baze podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata, kao i način isplate, i o tome izdati potvrde.

Primopredaja baze podatakaPredstavnici srpskog i crnogorskog Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije potpisali su Sporazum o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore.

Iz Ministarstva finansija Crne Gore je saopšteno da je Sporazum potpisan u cilju realizacije Memoranduma o saradnji vlada dviju zemalja o razmjeni podataka po osnovu deviznih depozita kod Dafiment banke u likvidaciji i Banke privatne privrede Crne Gore, koji je potpisan u julu prošle godine, prenosi Mina business.

Iz tog Vladinog resora podsjećaju da je Memorandumom dogovoren oblik tehničke saradnje u vezi sa regulisanjem obaveza po osnovu neisplaćenih oročenih deviznih depozita građana sa prebivalištem u Crnoj Gori kod ovih banaka.

„Potpisivanjem Sporazuma stekli su se uslovi za primopredaju baze podataka između državnih organa Crne Gore i Srbije. Nakon dobijanja baze podataka, Ministarstvo finansija Crne Gore će utvrditi pravo na isplatu i visinu iznosa deviznih sredstava deponenata, kao i način isplate, i o tome izdati potvrde", kaže se u saopštenju.

Očekuje se da će isplata sredstava početi najkasnije do kraja marta ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik